Uitdagingen aangaan

Groei- en verbeterpotentieel zien in een bedrijf en structureel meerwaarde toevoegen. En daarbij goed kijken naar de kracht van de mensen en hun ambities. Dat drijft ons. Niet alleen als investeerder, maar ook als manager en ondernemer.

Actief en betrokken

Door actief en nauw samen te werken met de mensen in onze bedrijven realiseren we de beste kansen. Dat doen we door tegendraads en ondernemend te denken.

Waarde realiseren

Altijd proberen we groei en verbetering te creëren voor de langere termijn. We verdiepen ons grondig in de markt en het bedrijf en voegen daar onze brede ervaring, betrokkenheid en energie aan toe.

Bedrijven


Hieronder een selectie van onze bedrijven. Voor al onze bedrijven klik hier en voor een video impressie klik hier

ALT Technologies

Aweta

Burger King Nederland

Dutch Bakery Group

Flatfield

Riedel

Synres

Terwa

Onze markt: het midden- en kleinbedrijf, omzet tussen de €20m en €200m, hoofdkantoor in Nederland, België of Scandinavië. Groei en/of verbeterpotentieel is een vereiste, evenals een meerderheidsbelang en een actieve rol voor Standard Investment. Wij kopen bedrijven met een ondernemingswaarde tot €100m.

Aanpak

De Standard aanpak

Wij geloven dat de combinatie van investeerder, ondernemer en manager leidt tot het beste resultaat voor alle partijen. Als investeerder willen we rendement maken en moeten we de bedreigingen en mogelijkheden van de markt en de onderneming nauwkeurig begrijpen. Als ondernemer moeten we risico’s nemen, kansen grijpen, op ons gevoel afgaan en soms stevig doorpakken om ons doel te bereiken. Als manager brengen we mensen in beweging, zorgen we voor structuur, realiseren we blijvende verbetering en houden of maken we medewerkers trots op hun bedrijf.

Tegendraads Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Repudiandae, perferendis nesciunt ratione obcaecati sed commodi, fugiat itaque rerum iusto animi, pariatur quas eum vel quisquam reiciendis est magni dolores eius?

Ondernemend Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Repudiandae, perferendis nesciunt ratione obcaecati sed commodi, fugiat itaque rerum iusto animi, pariatur quas eum vel quisquam reiciendis est magni dolores eius?

Investeerder
Ondernemer
Manager

Over ons

Samen kansen creëren

Al sinds 2004 verbeteren we bedrijven structureel. Op dit moment beheren we meer dan €200m. Er zitten 17 bedrijven in ons portfolio met meer dan 3.000 medewerkers en een omzet van ruim €1mrd. Het hele team van Standard Investment heeft een voorliefde voor het middenbedrijf: ondernemingen met weinig politiek, korte lijnen, volop strategische en operationele uitdagingen, waar we echt een verschil kunnen maken.
Jack van Asbeck

Jack van Asbeck

Martijn van den Berg

Martijn van den Berg

Alain Biebuyck

Alain Biebuyck

Béla von Blomberg

Béla von Blomberg

Marnix van der Feltz

Marnix van der Feltz

Guido  Grobbink

Guido Grobbink

Hendrik Jan ten Have

Hendrik Jan ten Have

Mike Jennekens

Mike Jennekens

Christian de Jong

Christian de Jong

Reinier de Jong

Reinier de Jong

Idgar van Kippersluis

Idgar van Kippersluis

Isabelle Knottnerus

Isabelle Knottnerus

Leon Kroes

Leon Kroes

Anne Marijke van der Linde

Anne Marijke van der Linde

Virginie Mennes

Virginie Mennes

Cartoef van Panhuys

Cartoef van Panhuys

Jeroen Roffel

Jeroen Roffel

Herbert Schilperoord

Herbert Schilperoord

Maarten Tromp

Maarten Tromp

Rens Wajon

Rens Wajon

Wilbert van der Weerd

Wilbert van der Weerd

Standard Foundation

Standard Foundation

Wij vinden het belangrijk om een deel van onze energie en winst te gebruiken om bepaalde not-for-profit organisaties te ondersteunen. We zoeken daarbij naar hands-on, ondernemende organisaties waar we een goede click mee hebben en waar we echt iets toe kunnen voegen, net als bij onze bedrijven. Via een meerjarige samenwerking brengen we dan tijd en geld in.

De eerste organisatie die we met de Foundation vanaf 2019 zijn gaan ondersteunen is 100WEEKS. Deze zeer ondernemende NGO probeert vrouwen en hun gezinnen in verschillende gebieden in Afrika gedurende 100 weken met cash en training te ondersteunen om permanent uit de armoede te komen.

Sinds 2021 zijn wij ook betrokken bij Fawaka Ondernemersschool. Dit is een hard groeiende organisatie die kinderen leert kennis te maken met ondernemen, met een focus op duurzaamheid en burgerschap, voornamelijk voor kinderen die hier doorgaans beperkte toegang toe hebben.

contact

Neem contact op

Brussels Office
Brussel

Pater de Dekenstraat 14
1040 Etterbeek (Brussel)

+32 (0) 28088551
info@standardinvestment.be

Google Maps

Amsterdam Office
Amsterdam

Leidsegracht 3
1017 NA Amsterdam

+31 (0) 20 3375430
info@standard.nl

Google Maps
Parkeren in de buurt kan bij Parkeergarage Kalvertstraat
of bij Rai P+R, en daarna met Metro 52 (halte Rokin)

Stockholm Office
Stockholm

Olof Palmes gata 29, 4th floor
111 22 Stockholm

Zweden

Google Maps